Всеукраїнська інформаційна кампанія #Cashless щодо популяризації безготівкових розрахунків

Національний банк уже розпочав всеукраїнську інформаційну кампанію з популяризації безготівкових розрахунків #Cashless.

Мета  кампанії #Cashless – донести до українців інформацію про переваги та зручність безготівкових розрахунків,   стимулюючи їх зростання.

Національний банк разом із партнерами розповідають про сучасні можливості широкого використання безготівкових розрахунків. Особливо про те, як відкрити рахунок у банку, які бувають типи платіжних карток, про онлайн-банкінг, як здійснювати. платежі та перекази через платіжні сайти та маркетплейси за реквізитами та QR-кодом. Також докладно пояснюють, як працює NFC-технологія, як додати платіжну картку до смартфону, «розумний» годинник або фітнес-браслет, і нагадують основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків.

Заступник Голови НБУ, Олексій Шабан, розповідає: «Згідно з результатами дослідження, яке проводив Національний банк у 2020 році, платіжною карткою за останній рік користувалися 76% українців, проте онлайн-банкінгом – лише 21%. Ще досить значний відсоток громадян, отримавши зарплату, стипендію або пенсію на картку, знімають з неї гроші в банкоматі і розраховуються готівкою». у регіонах, оскільки для цього необхідні навички не лише щодо фінансової, а й цифрової грамотності. Тому заступник голови НБУ сподівається на те, що   молоді люди допоможуть старшому поколінню познайомитися з нюансами безготівкових розрахунків та навчать їх оплачувати комунальні послуги онлайн та купувати в інтернеті.

Компанія #Cashless, крім просвітницького характеру, набуває і соціального спрямування.

Директор Департаменту стратегії та розвитку НБУ, Арсен Макарчук, зазначає, що Національний банк послідовно проводить політику, спрямовану на збільшення частки безготівкових розрахунків.

Коментар додала заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Василєва: «Безготівкові розрахунки вже стали для багатьох українців звичкою, яка відповідає їхнім сьогоднішнім потребам. Водночас це показник і зростання рівня фінансової грамотності та довіри до платіжних інновацій. Впевнені, що завдяки інформаційній кампанії громадяни різного віку знайдуть відповіді на всі свої питання і будуть використовувати різні безготівкові інструменти оплати ще частіше».  протягом трьох місяців у всіх регіонах України за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного управління Великобританії, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Кіберполіції.

< br> >

Компанія є продовженням інформаційних кампаній з безпеки готівкових платежів #АнатоміяГривні та протидії шахрайству #ШахрайГудбай.

Перший кредит Повторний кредит

Виберіть суму

грн Більше 15 000 грн доступно для повторного кредиту Більше 15 000 грн доступно для повторного кредиту

500 грн

Связанные Посты